قفل امنیتی یا تمپر شدن (PED Tampered)

کد مطلب : 151
تعداد بازدید : 2596
1402/03/01
یکی از متداول ترین مشکلاتی که استفاده کنندگان از دستگاه های کارتخوان با آن مواجه می شوند، قفل امنیتی یا تمپر شدن دستگاه است. در ادامه به علت های به وجود آمدن این مشکل و روش های برطرف کردن آن خواهیم پرداخت.

از آنجا که دستگاه های کارتخوان به منظور انجام تراکنش های مالی بکار برده می‌شوند، یکی از مهمترین نکاتی که در طراحی آنها بایستی در نظر گرفته شود، امنیت فیزیکی و دیجیتال دستگاه و محیط انجام تراکنش مالی است. دستگاه های کارتخوان به عنوان بخشی از فرآیند انجام تراکنش مالی باید از یک سری استاندارد های امنیتی برخوردار باشند تا زنجیره ی فرآیند تراکنش از نظر امنیتی به خطر نیفتد. امنیت فیزیکی دستگاه کارتخوان به صورت تعبیه کردن چندین سوئیچ امنیتی در داخل دستگاه تامین می‌شود و امنیت دیجیتال از طریق کد گذاری ارسال و دریافت اطلاعات توسط دستگاه کارتخوان. موضوع این مقاله به بخش نخست که امنیت فیزیکی است مربوط می‌شود.

هر دستگاه کارتخوان در داخل خود دارای چندین سوئیچ امنیتی است که در هر ثانیه چندین بار توسط دستگاه چک می‌شوند تا از سلامت فیزیکی دستگاه و یکپارچگی آن اطمینان حاصل شود.

سوئیچ امنیتی در دستگاه کارتخوان چیست ؟ سوئیچ های امنیتی تعبیه شده در داخل دستگاه های کارتخوان اتصالاتی فیزیکی / الکتریکی هستند که امکان عبور جریانی مشخص را فراهم می‌کنند. برقرار بودن این جریان الکتریکی به CPU یا مغز دستگاه اعلام می‌کند که سلامت بدنه و یکپارچگی دستگاه برقرار است. این جریان الکتریکی به صورت مستقل از باتری بیرونی و ورودی برق دستگاه، توسط باتری هایی در داخل دستگاه تامین می‌شود که اصطلاحا به آنها باتری بکاپ یا باتری CPU گفته می‌شود.

به محض اینکه جریان الکتریکی که از سوئیچ های امنیتی عبور می‌کند، از مقدار مشخصی کمتر شود، مغز دستگاه کارتخوان این افت جریان را به معنای عدم اتصال در سوئیچ های امنیتی و در نتیجه باز شدن دستگاه و عدم یکپارچگی دستگاه در نظر می‌گیرد. پس از آن به منظور جلوگیری از درز اطلاعات مالی ذخیره شده بر روی دستگاه، CPU فرمان پاک شدن کلیه اطلاعات را صادر می‌کند و در نتیجه کلیه اطلاعات دستگاه شامل برنامه یا اپ دستگاه، پیکربندی دستگاه و سابقه تراکنش های مالی ذخیره شده در حافظه دستگاه پاک می‌شود و پس از آن در صورت روشن کردن دستگاه، پیغام آسیب دیدگی یا باز بودن سوئیچ های امنیتی یا اصطلاحا اتک Attack را نمایش می‌دهد. اگر در این وضعیت دکمه سبز یا تایید دستگاه را بزنید، دستگاه مجددا سلامت فیزیکی و اتصال الکتریکی سوئیچ های امنیتی را بررسی می‌کند. اگر اتصال الکتریکی برقرار باشد، پیغام روی نمایشگر دستگاه از پیغام اتک به پیغام تمپری تغییر می‌کند. در غیر این صورت، دستگاه روشن و خاموش می‌شود و مجددا پیغام اتک ظاهر می‌شود که با زدن دکمه عملکرد یا FUNC روی دستگاه، کد مربوط به سوئیچ های مشکل دار نمایش داده می‌شود.

البته باید به خاطر داشت که این پیغام ها و کد ها در برند های مختلف دستگاه های کارتخوان متفاوت است. فی المثل در دستگاه های کارتخوان برند وریفون، نیازی به زدن دکمه عملکرد نیست و کد سوئیچ در پیغام اتک نمایش داده می‌شود. این کد ها به تعمیرکاران متخصص اعلام می‌کند که دقیقا در کجای دستگاه خطا بروز کرده و اتصال الکتریکی قطع شده است و با برطرف کردن آن می‌توان فرآیند رفع اتک و پس از آن رفع تمپری دستگاه را انجام داد.

پس اگر دستگاه کارتخوان شما پیغام اتک را نمایش می‌دهد و با خاموش و روشن کردن دستگاه همین پیغام تکرار می‌شود، دستگاه کارتخوان شما دچار آسیب فیزیکی شده است. اما اگر پیغام تمپر بودن دستگاه نمایش داده شود، به معنای وجود اتصال الکتریکی در سوئیچ های امنیتی و سابقه افت جریان الکتریکی به اندازه مشخص در مسیر سوئیچ های امنیتی است.

در هنگام نمایش پیغام تمپر بودن دستگاه، در بسیاری از برندهای مختلف دستگاه های کارتخوان، رمزی از کاربر خواسته می‌شود که وارد کردن این رمز به معنای اعلام وضعیت سفید دستگاه است .این رمز هم در برندهای مختلف دستگاه های کارتخوان متفاوت است. فی المثل در دستگاه های پکس، این رمز 9876 است و یا در برخی کارتخوان های برند وریفون 12345 است و در دستگاه های برند کستل معمولا 8418 است.

پس از وارد کردن این رمز، دستگاه دوباره اتصال الکتریکی و جریان الکتریکی عبوری از آنها را چک می‌کند و اگر همه چیز نرمال باشد، پیغام تمپری دستگاه برطرف می‌شود. اما این به معنای برطرف شدن مشکل نیست، چراکه دستگاه کارتخوان قبل از نمایش پیغام خطا، کلیه اطلاعات دستگاه را پاک کرده است و حالا بعد از برطرف کردن مشکل تمپر بودن دستگاه، باید مجددا اطلاعات لازم به دستگاه داده شود و اصطلاحا دستگاه دوباره اپ خورده و و پیکربندی شود.

متداول ترین عواملی که باعث افت جریان یا قطع شدن آن می‌شوند، یکی ضربه خوردن دستگاه است که باعث جابجایی سوئیچ های امنیتی یا کنده شدن اتصال باتری یا باتری های بکاپ و در نتیجه قطع جریان الکتریکی در سوئیچ می‌شود و دیگری منقضی شدن باتری یا باتری های بکاپ و در نتیجه افت جریان خروجی از آن است.

روش بر طرف کردن مشکل قفل امنیتی یا تمپر بودن دستگاه چیست ؟ با توجه به علت اصلی به وجود آمدن این مشکل که پیشتر گفته شد، برای برطرف کردن آن باید امکان عبور بدون مشکل جریان اکتریکی خروجی از باتری یا باتری های بکاپ در سوئیچ های امنیتی را فراهم کرد. این کار چندین حالت دارد که یکی یکی به آنها اشاره می‌کنیم.

  • اگر دستگاه کارتخوان بعد از برطرف کردن پیغام تمپری که با وارد کردن رمز رفع تمپر یا انجام فرآیند رفع تمپر صورت می‌گیرد، دیگر پیغام تمپر بودن دستگاه را نداد، صرفا دستگاه باید اپ خورده و پیکربندی شود.
  • اگر دستگاه کارتخوان بعد از برطرف کردن پیغام تمپری و خاموش و روشن شدن، دوباره پیغام تمپری نمایش داد، به معنای عدم وجود جریان الکتریکی به اندازه لازم در مسیر سوئیچ های امنیتی است. و این یعنی دستگاه باید باز شود و ابتدا باتری یا باتری های بکاپ از نظر ولتاژ و اتصال مناسب به برد بررسی شوند. در اکثر موارد، تعویض باتری بکاپ روی برد با باتری جدید که ولتاژ آن بالای 3 ولت باشد، مشکل را برطرف می‌کند. اما در صورتی که تعویض باتری هم مشکل تمپر بودن دستگاه را برطرف نکند، بایستی ابتدا به سراغ سوئیچ های امنیتی، سپس مش های بین دو برد، پس از آن برد B و در نهایت برد A رفت و مسیر جریان الکتریکی مربوطه را چک کرد تا علت قطع بودن جریان یا افت جریان مشخص و برطرف شود.
  • اگر دستگاه کارتخوان پیغام اتک نمایش می‌داد، قبل از هر کاری از سلامت فیزیکی قاب دستگاه مطمئن شوید و سپس پیچ های روی قاب را از نظر سفت بودن چک کنید. شل بودن پیچ های دستگاه می‌تواند به عدم اتصال فیزیکی و الکتریکی در سوئیچ های امنیتی منجر شود.
  • پس اگر دستگاه کارتخوان شما پیغام تمپری یا اتک نشان می‌دهد، بهترین کار این است که به تعمیرکاران متخصص مراجعه کنید. برای این کار هم می‌توانید به صورت حضوری به دفتر شرکت در این آدرس مراجعه نمایید و یا به صورت غیر حضوری از این بخش برای طرح مشکل دستگاه کارتخوان خود و ارسال آن برای تعمیر اقدام نمایید.

الین پوز، نمایندگی بهترین کارتخوانسیار و کارتخوان ثابت در کشور

هموطنان محترم میتوانند بهترین دستگاهکارتخوان سیار را از نمایندگیهای ما در سراسر کشور تهیه کنندشرکت فن آوا پرداخت ایرانیان نمایندگی کلیه دستگاههای کارتخوان را از جمله کارتخوان  Centerm k9، کارتخوان  AMP 8000، کارتخوان Tosan Techno D230، کارتخوان  Anfo AF70، کارتخوان  PAX s90، کارتخوان  Verifone 680، کارتخوان Verifone 670 ،کارتخوان مورفان h9 ،کارتخوان Pax s915 ،کارتخوان Smartpeak P90  در اختیار دارد و با بهترین قیمت به مشتریان خود ارائه میدهد.

شایان ذکر است که شما می‌توانید نمایندگی‌های الین پوز را از اینجا یا با جستجوی عبارات کارتخوان تبریز، کارتخوان مراغه، کارتخوان بناب، کارتخوان عجب شیر، کارتخوان آذرشهر، کارتخوان ملکان و ... نیز در جستجوگر گوگل بیابید. 

برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید یا به بخش محصولات شرکت مراجعه کنید.

مطالب مشابه

نظرات خود در رابطه با این مطلب را مطرح نمائید
captcha